Sla over naar de inhoud
Bloemen koelcel
Bloemen koelcel
previous arrow
next arrow
Slider

Wat hebben reportagefotografie en educatieve films met elkaar te maken? Dit moet je weten!

Jong of oud, geïnteresseerd of niet, leren doen we allemaal. Of het nou uit een boek is of van een scherm. Tegenwoordig is alles gemoderniseerd, het is niet te ontkennen. Veel plekken maken nu gebruik van moderne technologie in plaats van de ouderwetse boeken. Het is ook een gegeven feit dat men mee moet met de tijd. Het heeft weinig zin om vast te houden aan oude gewoontes als zichtbaar minder efficiënt is dan met de nieuwe technologie. Dit merken we ook in de educatie en in het dagelijks leven. Dit artikel zal meer vertellen over hoe fotografie helpt in het helpen van de samenleving. Daarmee de men ook realistischer naar de wereld laat kijken. Als je dit interessant lijkt, lees dit artikel dan goed door.

reportage fotografie

Wat is reportagefotografie?

Het woord verklapt het eigenlijk al. Reportagefotografie is een vorm van fotografie waarbij mannelijke en vrouwelijke fotografen ervoor zorgen dat wij elke dag weer opnieuw te weten krijgen wat er aan de hand is in ons eigen nederige landje en wat er zich afspeelt in de hele wereld. Ze leggen belangrijke, mooie, droevige en interessante momenten vast en delen dat met de nieuwszender of krant waar ze voor werken. Deze mensen dan zorgen ervoor dat de beste foto’s en andere fragmenten op het nieuws komen.

Educatieve films, wat wordt er precies mee bedoelt?

Educatieve films zijn er voor mensen om hen wat bij te leren op een andere manier dan alleen met de neus in de boeken gedoken te zitten. Het is in deze tijd belangrijk dat men zich weet aan te passen aan de veranderingen die plaatsvinden. Deze films helpen o.a. studenten met geconcentreerd leren en kunnen duidelijker zijn dan dat men zelf iets moet achterhalen uit een boek.

Wat hebben ze met elkaar te maken?

Met behulp van reportagefotografie kunnen educatieve films gemaakt worden. Ze kunnen laten zien hoe het eraan toe gaat in Amazone gebieden, de smeltende ijskappen, de niet stoppende moorden die zich elke dag plaatsvinden in oorlogsgebieden. Het is belangrijk dat men weet wat er gaande is in de wereld en daarom is het extra belangrijk dat dit soort films gemaakt worden. Zonder de realisatie hoe het er aan toe gaat is de wereld verloren. Doen we net alsof er niks aan de hand is… Dat is onacceptabel.

Published inFotografie