Sla over naar de inhoud
Bloemen koelcel
Bloemen koelcel
previous arrow
next arrow
Slider

Energieleverancier kiezen

Als je van plan bent een nieuwe energieleverancier te kiezen, moet je eerst weten hoeveel energie je per jaar verbruikt. En wat je hiervoor per jaar betaald. Als je jouw kosten en verbruik weet kun je pas zien welke leverancier het goedkoopste is voor jou. Een prijsvergelijker is een handig hulpmiddel om snel een vergelijking te zien tussen de verwachte jaarkosten van energie bij verschillende energieleveranciers. Je hoeft hiervoor alleen maar je postcode in te vullen jouw verbruik. Vervolgens krijg je een lijst te zien met de verschillende energieleverancier aanbieders. Zo is er een duidelijk overzicht voor jou met welke energieleverancier jij kiezen kan.

Besparen op de prijs

Wil je zoveel mogelijk besparen op de prijs. Dan zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden. Je betaal namelijk altijd voor vaste kosten en kosten afhankelijk van de hoeveel energie die je verbruikt. Sommige energieleveranciers kiezen een hoog vast bedrag per maand, maar lage prijzen voor het verbruik. Dat kan voordelig zijn als je veel energie verbruikt, maar ongunstig als je juist weinig energie verbruikt. Je moet dus niet alleen kijken naar de kosten per eenheid energie, maar ook naar de vaste kosten. Met een prijsgarantie staat jouw prijs voor de duur van het hele contract vast. Nu weet je wat je betaald voor jouw energie. Maar als de elektriciteit goedkoper zal worden, kun je hier niet van profiteren. Dit contract is vaak duurder dan een contract zonder prijsgarantie. Let dus op met een energieleverancier kiezen.

Energieleverancier kiezenVerschillende leveranciers

Je hebt de mogelijkheid om gas en elektriciteit van verschillende leveranciers te kopen. Veel leveranciers bieden de aanbieding om elektriciteit en gas samen te kopen. Maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in alleen elektriciteit of gas. Je hebt zelf de keuze om te bepalen wat je prettig vindt. Over het algemeen zal je wel goedkoper uit zijn als je bij dezelfde energieleverancier kiest voor elektriciteit en gas. Alle energiebedrijven hebben algemene en bijzondere voorwaarden, zoals actievoorwaarden. Het kan gebeuren dat de voorwaarden bij de ene energieleverancier beter is dan bij de ander. Als je de voorwaarden doorneemt, kun je op de volgende dingen letten. Krijg je een boete als je een keer niet op tijd betaald, kun je zonder kosten overstappen wanneer je wilt, hoe kun je betalen en wat zijn de kosten. Bij een energieleverancier kiezen zijn dit vragen die de doorslag kunnen maken.

Published inEnergie